Nieuw reglement zorgt voor spanning en sensatie! - 24-uurs Solexrace Festival

Nieuw reglement zorgt voor spanning en sensatie!

Posted On:5 februari 2014
Posted by Organisatie

Op 15, 16 en 17 augustus wordt alweer de 8ste 24-uurs Solexrace georganiseerd in ons pittoreske Heeswijk-Dinther. Drie dagen feest met uiteraard de 24-uurs Solexrace, diverse brommercrosswedstrijden en een spetterend muziekprogramma. Dit jaar doen we er alles aan om het wedstrijd element weer helemaal terug te brengen in de solexrace.

24-uurs Solexrace Virus zelfs over de Noordzee
Afgelopen jaar gingen er weer meer dan 100 teams (3 rijders en 1 monteur) van start tijdens de 24-uurs Solexrace. De inschrijvingen voor dit jaar lopen ook al weer op volle toeren. De afgelopen jaren hadden we al teams uit Frankrijk, België en Duitsland. Nu is het virus zelfs de Noordzee overgestoken en mogen een team uit Engeland verwelkomen. Ook dit jaar zullen alle deelnemende teams zich inzetten voor KiKa (kinderen kankervrij)

Nieuw Reglement
Techniek staat nooit stil en dat is maar goed ook. Maar voor de 24-uurs Solexrace vormde het op zich toch enigszins een probleem. De laatste jaren werden de verschillen tussen de top teams en de plezier rijders te groot doordat zij over betere en nieuwere technieken konden beschikken. Zodoende reed die solex dan net iets harder en trok beter op, ook al viel dat binnen het geldende reglement. De 24-uurs Solexrace is begonnen in 2007 met de filosofie iedereen gelijke kansen moet hebben ongeacht het budget. Daarom is er flink gesleuteld aan het nieuwe reglement om terug naar de basis te gaan. Er is met vele specialisten overlegd en vergaderd en zij zijn er van overtuigd dat met dit reglement de wedstrijd ook echt weer een hevige strijd wordt. De deelnemers kunnen weer vol gas en plat op hun stuur zonder hun snelheidsmeter de hele tijd in de gaten moeten houden. Het komst dus weer aan op de betrouwbaarheid van de solex, stuurkunst, uithoudingsvermogen en een klein beetje geluk. Gegarandeerd spektakel!

Klik hier voor het nieuwe 24-uurs Solexrace reglement en voor inschrijvingen hier of mail naar inschrijven@oud.24uurssolexrace.nl!

24-uurs Solexrace 2013-1kl

Brommercross
Tijdens hetzelfde weekend wordt er sinds twee jaar ook een spectaculaire brommercross georganiseerd. Op een andere baan maar op hetzelfde festivalterrein. Het deelnemersveld van de Brommercross is afgelopen jaar flink gegroeid wat veel sensatie beloofd voor dit jaar. De deelnemers kunnen zich inschrijven in 4 verschillende klasse, vanaf 5 jaar jong. Jong geleerd is oud gedaan!

Klik hier voor het Brommercross reglement en voor inschrijvingen hier!

24-uurs Solexrace 2013-5kl

CHECK HIER ONZE AFTERMOVIE 2013 OM ALVAST IN DE STEMMING TE KOMEN

 

nieuwsbriefSTAMPLOGO24