Nieuw Wereldrecord! - 24-uurs Solexrace Festival

Nieuw Wereldrecord!

Posted On:9 februari 2014
Posted by Organisatie

Op zondag 9 februari heeft de 27-jarige Joey van Veghel, uit Heeswijk, namens de 24-uurs Solexrace geschiedenis geschreven. Als eerste ter wereld is hij met een originele solex maar liefst 8,5 meter over het water heen gescheurd.

In het weekend van 15, 16 en 17 augustus wordt alweer voor de 8ste keer de 24-uurs Solexrace georganiseerd. Het worden weer drie dagen volop feest in Heeswijk. Uiteraard met een spetterend muziekprogramma (waaronder, hoe kan het ook anders, mede-organisatoren WC Experience), een brommercross met diverse klasse vanaf 5 jaar en natuurlijk dé 24-uurs Solexrace, waarbij de teams ook nog eens strijden voor Kika. Dit jaar is er een nieuw reglement voor de solexrace dat voor nog meer spanning en sensatie gaat zorgen. Het komt er op neer dat we terug gaan naar de basis originele solex die niet harder kan dan maximaal 45 km/uur. Iedereen dus gelijke kansen. Wij hebben vol bewondering de stunt van Norman Veerbeek bekeken die op een crossmotor met 125 km/uur meer dan 100 meter over het water heen reed. Hoe ver kom je dan met een originele solex???

We hebben diverse mensen laten proefrijden maar vele konden het niet af. Gelukkig kwamen we uit bij Joey van Veghel. Joey heeft in 2010 de 24-uurs Solexrace gewonnen en is een MTB Downhill expert. Als iemand dit zou kunnen dan is hij het wel.

Zondag 9 februari zal de boeken in gaan als een hele koude dag met snoeiharde wind. Tegenwind in ons geval… Maar de Reddingsbrigade, EHBO en cameraploegen stonden allemaal al klaar bij de Geffense Plas in Oss dus het moest en zou gebeuren.

We hebben het even nagekeken maar niemand heeft het ooit in zijn kop gehaald en gepresteerd om met een solex over het water te rijden. We mogen Joey dan ook van harte feliciteren met dit kersverse wereldrecord!

Zie hieronder het fantastische resultaat.

Klik hier voor de foto’s gemaakt door Jeroen van Esch.